Ukens kvalitetsøkt — 5 x 800m

Eksamen er overstått og jeg er i elendig form. Nå er det på tide å se litt nærmere på sub 50 planen min. Jeg tenker å ta utgangspunkt i Jack Daniels Running Formula. Han periodiserer treningen i fartstrening, intervalltrening og terskeltrening. Men jeg må tenke litt mer før jeg banker planen.

Dagens økt; 2K oppvarming, 5 x 800 meter med 400 meter pause, 2K nedjogg. Intervallene gikk i 10 – 10.5 km/t og pausene i ca 7.5km/t. Ganske trått. Men da blir dette startpunktet, og et dårlig startpunkt betyr et lett forbedringspotensial.

Jeg tror at litt mer guts og litt mer fokus kan øke tempo en del, så jeg planlegger å jobbe mentalt fremover. Jeg er så opptatt av å fullføre uten å spy at jeg holder igjen helt fra starten av. Ikke bra! I tillegg har jeg en lei tendens til å la tankene vandre — det passer bra på langkjøring, men det funker ikke på intervalltrening. Så nå blir det spennende å se hvor mye fart jeg kan skvise ut av denne skrotten med en god dose disiplin. Får prøve å få til en tilsvarende økt neste søndag, så har jeg et godt sammenligningsgrunnlag.

Uke 43: 23 km + 30 min stryke

Pågangsmot: 6/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s